lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szynka w bulionetce pieczeniowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny sos wyszedł z szynki

Szynka w bulionetce pieczeniowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka w bulionetce pieczeniowej

 

  • Szynka 800 gram
  • bulionetka pieczeniowa 2 sztuki
  • śmietana 12% 4 łyżki
  • szczypior 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Szynka w bulionetce pieczeniowej
Szynkę umyłam pokroiłam w paski .Włożyłam na patelnie podsmażyłam . Dodałam 2 bulionetki pieczeniowe oraz pół litra wody . Dusiłam około godziny. Przełożyłam do garnka małego dolałam wody aby było koło litra żeby nie było za słone . Zagotowałam dodałam pokrojony szczypior oraz na koniec śmietanę 12% zamieszałam zaczęło lekko bulgotać i wyłączyłam sos gotowy mięsku mięciutkie Podałam z ryżem
Szynka w bulionetce pieczeniowej
Do sosu dodałam szczypiorek pociety nabrał fajnego smaku i koloru
Szynka w bulionetce pieczeniowej
przelałam z patelni mięso do garnka i dolałam wody

Tagi:

szynka