Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szynka w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne mięso od szynki wzbogacone smakiem curry.

Szynka w curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka w curry

 

Sposób przygotowania:

Szynka w curry
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Oprószyć curry, pieprzem, czosnkiem oraz solą ziołową. Odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano z obu stron. Zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziela angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać z z1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z kaszą i ogórkami.
Szynka w curry
Pokrojone w plastry mięso natrzeć przyprawami.
Szynka w curry
Przyprawione mięso podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Szynka w curry
Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Szynka w curry
Sos zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki wody.

Tagi:

mięso szynka