evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Szynka z warzywami z szybkowara

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne danie które można przygotować zaledwie pół godziny razem z przygotowaniem. No może pół godziny z hakiem,to zależy ile grzebiemy się z przygotowaniem wszystkiego ;)

Szynka z warzywami z szybkowara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szynka z warzywami z szybkowara

 

Sposób przygotowania:

Szynka z warzywami z szybkowara
Umyte, oczyszczone warzywa pokroić : ziemniaki i cebulę na cztery części,cukinię i marchew w grubsze talarki, czosnek każdy ząbek na pół a paprykę w grubą kostkę.Wszystko przełożyć do większej miski. Dodać wyżej  wymienione przyprawy i kulki ziela ang., polać olejem i wymieszać i odstawić. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry,następnie plastry na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski .Oprószyć solą ziołową, papryką, czosnkiem oraz mąką. Całość dokładnie wymieszać. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na dużym ogniu. Do szybkowara dodać 3 łyżki oleju, włożyć część warzyw. Na warzywa wyłożyć przesmażone mięso wraz z płynem jaki się wytworzył. Na mięso wsypać resztę warzyw. Zamknąć szczelnie pokrywę i wstawić szybkowar na duży ogień. Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszyc ogień na najmniejszy i "szybkowarować" 20 minut. Zdiąć szybkowar z kuchenki odparować parę i można podawać np z ulubioną sałatką, surówką czy ogórkiem. Smacznego :)
Szynka z warzywami z szybkowara
Etap 1 to zdjęcie przedstawia kolejne etapy przygotowania