Sposób przygotowania:
Szynka z warzywami z szybkowara
Umyte, oczyszczone warzywa pokroić : ziemniaki i cebulę na cztery części,cukinię i marchew w grubsze talarki, czosnek każdy ząbek na pół a paprykę w grubą kostkę.Wszystko przełożyć do większej miski. Dodać wyżej wymienione przyprawy i kulki ziela ang., polać olejem i wymieszać i odstawić. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry,następnie plastry na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski .Oprószyć solą ziołową, papryką, czosnkiem oraz mąką. Całość dokładnie wymieszać. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na dużym ogniu. Do szybkowara dodać 3 łyżki oleju, włożyć część warzyw. Na warzywa wyłożyć przesmażone mięso wraz z płynem jaki się wytworzył. Na mięso wsypać resztę warzyw. Zamknąć szczelnie pokrywę i wstawić szybkowar na duży ogień. Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszyc ogień na najmniejszy i "szybkowarować" 20 minut. Zdiąć szybkowar z kuchenki odparować parę i można podawać np z ulubioną sałatką, surówką czy ogórkiem. Smacznego :)
gusia1000