jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Szynka z kury wiejskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szynka z piersi drobiowej z kury wiejskiej, wypróbowałam pierwszy raz i wyszła bardzo dobra. Przynajmniej mięso jest bez żadnych chemii.

Szynka z kury wiejskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka z kury wiejskiej

 

Sposób przygotowania:

Szynka z kury wiejskiej
Mięso, czyli pierś z kury wiejskiej, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą peklującą i odstawić na 12 godzin do lodówki.

Po tym czasie wyjąć i opłukać mięso z soli peklującej i włożyć do siatki masarskiej. W garnku przygotować zalewę z podanych składników i zagotować ją, do gotującej się zalewy włożyć mięso w siatce.

Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płomień, gotować 30 - 35 minut. Wy nieść w chłodne miejsce na noc , następnie na drugi dzień wyjąć szynkę z zalewy i zagotować.

Do gotującej się włożyć ponownie szynkę i gotować na małym ogniu około 30 minut. Wystudzić w zalewie i później wyjąć z zalewy i zdjąć siatkę masarską.

Szynka gotowa na kanapki.
Szynka z kury wiejskiej
Mieso jajpierw umyć ,osuszyć i nasolić solą peklującą ,odstawić na 12 h i później przełożyć do siatki masarskiej
Szynka z kury wiejskiej
Przygotować zalewę z podanych składników i zagotować
Szynka z kury wiejskiej
Włożyć szynkę w siatce do gotującej się zalewy, gotować na małym ogniu około 35 minut przez dwa dni
Szynka z kury wiejskiej
Gotową szynkę wyjąć z zalewy dopiero jak przestygnie i później z siatki

Tagi:

szynka mięso