Sposób przygotowania:
Szynka z pesto i czarnymi oliwkami.
Myjemy szynkę, wycinamy z niej wszystkie żyłki, płaty tłuszczu. Smarujemy z każdej strony pieprzem,solą i płatkami chili. Nakładamy na wewnętrzną strone dwie łyżki pesto i rozcieramy dodajemy pokrojone oliwki. Zawijamy szynkę ( w kształt kuleczki aby pesto i oliwki zamknąć w środku). Kładziemy w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. Wierzch nacinamy robiąc wąskie głębokie nacięcia. Wciskamy w nie przekrojone na polówki ząbki czosnku. Tak aby nie wystawały inaczej sie przypalą i zrobią gorzkie. Mieszamy w miseczce pół szklanki oliwy i pół szklanki wody, łyżeczkę octu balsamicznego i łyżkę musztardy i resztkę pesto. Mieszamy dokladnie i polewamy mieszanką szynkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie pieczemy przez godzinę w temperaturze 170 stopni. Od czasu do czasu polewając wierzch szynki własnym sosem :P