natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Szynkowe roladki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie na świąteczne stoły.

Szynkowe roladki.

Składniki:

Szynkowe roladki.

 

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w małej ilości wrzątku. Kremówkę ubić trzepaczką dodając : sok z cytryny, szczyptę soli, odrobinę cukru. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę. Cieniutko posmarować szynkę śmietaną i zwinąć w ruloniki. Na talerzu lub półmisku ułożyć po listku sałaty a na nich roladki z szynki. Paprykę umyć i pokroić w paski. Udekorować szynką papryką.