Sposób przygotowania:
Tagiatelle w aromatycznym sosie
Z pomidorów odlać około 2 łyżki oleju prosto na patelnię i podsmażyć na nim pokrojone w kostkę mięso z kurczaka ( mięso wcześniej posypać solą i pieprzem ).
Podsmażone mięso zalać śmietaną, dodać pomidory odsączone z oleju i pokrojone w paseczki oraz płatki papryki, dosypać curry i smażyć chwilkę wszystko do zgęstnienia sosu w trakcie dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody, a następnie odcedzić. Do gotowego sosu dodać na koniec sporą ilość posiekanej zielonej pietruszki oraz odcedzony makaron, wymieszać i podawać.
Podsmażone mięso zalać śmietaną, dodać pomidory odsączone z oleju i pokrojone w paseczki oraz płatki papryki, dosypać curry i smażyć chwilkę wszystko do zgęstnienia sosu w trakcie dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody, a następnie odcedzić. Do gotowego sosu dodać na koniec sporą ilość posiekanej zielonej pietruszki oraz odcedzony makaron, wymieszać i podawać.