Sposób przygotowania:
Tagiatelle z sosem serowym
Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy. Następnie podsmażamy je na oleju. Dodajemy do nich wszystkie starte sery (lub pokrojone w drobną kosteczkę) i zalewamy śmietaną. Mieszamy dokładnie, aż do rozpuszczenia wszystkich serów. Na końcu wsypujemy do sosu zawartość torebki zielonej herbaty oraz drobno posiekane listki świeżej bazylii. Podajemy z ugotowanym makaronem tagiatelle.
![Tagiatelle z sosem serowym Tagiatelle z sosem serowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tagiatelle-z-sosem-serowym-112699.jpg)
![Tagiatelle z sosem serowym Tagiatelle z sosem serowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tagiatelle-z-sosem-serowym-112700.jpg)
![Tagiatelle z sosem serowym Tagiatelle z sosem serowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tagiatelle-z-sosem-serowym-112701.jpg)
![Tagiatelle z sosem serowym Tagiatelle z sosem serowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tagiatelle-z-sosem-serowym-112702.jpg)