Sposób przygotowania:
Tagiatelle z tuńczykiem z pomidorami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy cebulka się zrumieni dodajemy tuńczyka z puszki oraz pokrojone pomidory. Mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 5 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię. Tak przygotowany sos nakładamy na ugotowany makaron. Całość z wierchu posypujemy parmezanem. Podane proporcje są na 2 większe lub 3 mniejsze porcje. Smacznego :)
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy cebulka się zrumieni dodajemy tuńczyka z puszki oraz pokrojone pomidory. Mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 5 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię. Tak przygotowany sos nakładamy na ugotowany makaron. Całość z wierchu posypujemy parmezanem. Podane proporcje są na 2 większe lub 3 mniejsze porcje. Smacznego :)