VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Składniki:

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki.

Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę.

Całość dokładnie mieszamy i czekamy, aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.

Tagi:

przyprawy