Sposób przygotowania:
Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki.
Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę.
Całość dokładnie mieszamy i czekamy, aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.
Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki.
Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę.
Całość dokładnie mieszamy i czekamy, aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.