Sposób przygotowania:
Tagliatelle w sosie śmietanowo ziołowym
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na drobne paseczki.To samo robimy z mięsem z udzików. Przyprawiamy papryką czerwoną, solą i pieprzem. Dusimy na rozgrzanej patelni wysmarowanej odrobiną oliwy, podlewamy wodą.Dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, a także rozdrobnioną bazylię, rozmaryn i oregano. Dusimy przez chwilę, po czym zlewamy tłuszcz do miseczki, do której dodajemy śmietanę i serek śmietankowy Mieszamy to dokładnie z tłuszczem, po czym wylewamy z powrotem na patelnie. Całość gotujemy jeszcze przez jakieś 15 minut cały czas mieszając. W tym czasie możemy również zająć się gotowaniem makaronu, który powinien być al dente. Po ugotowaniu odcedzamy, ale nie przelewamy wodą. Nakładamy na makaron sos i mięso. Smacznego