iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

Składniki:

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem
Makaron ja wybrałam razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy go w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy bakłażan , makaron -mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem . Na koniec dodajemy tuńczyka. Migdały prażymy i siekamy. Posypujemy nimi danie.