Sposób przygotowania:
Tagliatelle z boczkiem i kapustą włoską
Makaron ugotować. Pozostawić kilka łyżek wody z jego odlania .
Kapustę pokroić na cienkie paseczki, wycinając twardą część. Gotować w wodzie z dodatkiem szczypty cukru ok. 5 minut. Ma pozostać jędrna. Boczek pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na łyżce oliwy. Ser zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę, boczek, ser wymieszać razem. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, Połączyć z makaronem.
Kapustę pokroić na cienkie paseczki, wycinając twardą część. Gotować w wodzie z dodatkiem szczypty cukru ok. 5 minut. Ma pozostać jędrna. Boczek pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na łyżce oliwy. Ser zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę, boczek, ser wymieszać razem. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, Połączyć z makaronem.