Sposób przygotowania:
Tagliatelle z krewetkami w pesto
Krewetki odlewamy przez sitko z zalewy. W rondlu rozgrzewamy oliwę na średnim ogniu i wrzucamy krewetki koktajlowe grzejemy około 1-2 minut po czym dodajemy już wcześniej przygotowane pesto o ile takie mamy jeżeli nie możemy się posiłkować równie dobrze pesto gotowym jest całkiem dobre i można go kupić chyba w każdym super markecie, lecz polecam mój przepis na pesto :).
Jak zauważymy że pesto ładnie nam się rozprowadziło i jest gorące dodajemy śmietanę najlepsza kremówka tak pół kubeczka cały czas mieszając. Doprowadzamy do zawrzenia i wyłączamy. Między czasie gotujemy w osolone wodzie tagliatelle czas gotowania jest zawsze podany na opakowaniu i wacha się w zależności od producenta :). Jak minie czas gotowania odlewamy nie płucząc czasem zimną wodą !!!
Do tego rondla co gotował się makaron dodajemy 2-3 łyżki sosu pesto z krewetkami na dno i ponownie wrzucamy tagliatelle i mieszamy. Dokładnie wymieszany wykładamy na talerze i polewamy ponownie większa ilością sosu z krewetkami. Możemy posypać parmezanem. Życzę przyjemnego gotowania i smacznego :)
Jak zauważymy że pesto ładnie nam się rozprowadziło i jest gorące dodajemy śmietanę najlepsza kremówka tak pół kubeczka cały czas mieszając. Doprowadzamy do zawrzenia i wyłączamy. Między czasie gotujemy w osolone wodzie tagliatelle czas gotowania jest zawsze podany na opakowaniu i wacha się w zależności od producenta :). Jak minie czas gotowania odlewamy nie płucząc czasem zimną wodą !!!
Do tego rondla co gotował się makaron dodajemy 2-3 łyżki sosu pesto z krewetkami na dno i ponownie wrzucamy tagliatelle i mieszamy. Dokładnie wymieszany wykładamy na talerze i polewamy ponownie większa ilością sosu z krewetkami. Możemy posypać parmezanem. Życzę przyjemnego gotowania i smacznego :)