Sposób przygotowania:
Tagliatelle z polędwicą a la Dijon
Będziemy potrzebowali kawałek polędwicy przygotowanej według tego przepisu: https://gotujmy.pl/poledwiczka-musztardowa-do-bagietki,przepisy,185099.html Możemy też zrobić szybką imitację biorąc kawałek polędwicy, opruszając go solą i pieprzem mieszając z sosem zrobioneym z odrobiny wina i musztardy i smażąc na patelni. Gotujemy makaron tagliatelle we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie al dente. Naczynie z sosem spod pieczenia polędwiczki zalewamy kieliszkiem wina białego, żeby wchłonąć wszystkie smaki. Cebulkę obieramy z łupinek i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i szklimy na niej cebulkę. Kiedy cebulka jest gotowa dolewamy wino z sosem spod polędwiczki i redukujemy. Następnie dodajemy kawałki polędwiczki. Chwilę trzymamy razem na ogniu po czym dodajemy ugotowany makaron tagliatelle. Wszystko mieszamy, przekładamy na półmiski i posypujemy lekko rozkruszonymi ziarnami różowego pieprzu.