Sposób przygotowania:
Tagliatelle z sosem kurkowo-mięsnym
Makaron gotujemy zgodnie z wskazówką na opakowaniu-odstawiamy Z udka pozbywamy się skóry oraz kości i kroimy mięso w paseczki. Kurki oczyścić i jeśli są większe to pokroić na mniejsze części. Cebulkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło wrzucic kurki,cebulę i mięso.Wszystko posolić i popieprzyć. Smażyć do odparowania płynu.Następnie wlać rosół i gotować jakieś 10 min. Po tym czasie dodać śmietanę,zamieszać i jeszcze chwilke potrzymać na ogniu. Na talerz wykładamy makaron polewamy sosem ,posypujemy szczypiorkiem i podajemy . . .Smacznego :-) * gdyby sos był za rzadki można go lekko zagęścić mąką z wodą.
kołczu
darmiona
evita0007
Tak ja kupiłam w Lidlu,ale dostepne sa również w biedronce :)
kołczu