Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tagliatelle z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oleju. Odcedź, ale zostaw filiżankę wody z makaronu.

Tagliatelle z tuńczykiem

Składniki:

Tagliatelle z tuńczykiem

 

  • 500g makaronu tagliatelle
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • garść natki pietruszki
  • 100ml śmietanki

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z tuńczykiem
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oleju. Odcedź, ale zostaw filiżankę wody z makaronu. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj sól i pieprz, smaż kilka minut na złoto. Dodaj osączonego tuńczyka i natkę, wlej wodę z gotowania makaronu oraz śmietankę. Gotuj, aż sos nieco zgęstnieje, polej nim gotowy makaron. Od razu podawaj.

Tagi:

makaron sosy