Sposób przygotowania:
Tagliatelle z warzywami.
W garnku z wodą gotujemy makaron , al dente , odcedzamy na durszlaku. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię opłukujemy i kroimy w kostkę. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazdo nasienni i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do garnka wlewamy olej, wsypujemy cebulę, paprykę dodajemy sol, pieprz i razem smażymy przez 3 minuty, następnie dosypujemy cukinię, mieszamy i razem wszystko smażymy przez następne 4 minuty. Usmażone warzywa wyjmujemy na talerz a do tego samego garnka wlewamy z puszki pomidory , dodajemy sól, pieprz, cukier, czosnek, oregano , mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Do gotowego sosu wsypujemy warzywa i wszystko mieszamy. Ugotowany ciepły makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem z warzywami. Danie posypujemy świeżą bazylią.