MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Tagliatelle z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne danie na obiad z wykorzystaniem sezonowych warzyw.

Tagliatelle z warzywami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z warzywami.

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z warzywami.
W garnku z wodą gotujemy makaron , al dente , odcedzamy na durszlaku. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię opłukujemy i kroimy w kostkę. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazdo nasienni i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do garnka wlewamy olej, wsypujemy cebulę, paprykę dodajemy sol, pieprz i razem smażymy przez 3 minuty, następnie dosypujemy cukinię, mieszamy i razem wszystko smażymy przez następne 4 minuty. Usmażone warzywa wyjmujemy na talerz a do tego samego garnka wlewamy z puszki pomidory , dodajemy sól, pieprz, cukier, czosnek, oregano , mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Do gotowego sosu wsypujemy warzywa i wszystko mieszamy. Ugotowany ciepły makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem z warzywami. Danie posypujemy świeżą bazylią.
Tagliatelle z warzywami.
W garnku na oleju smazymy paprykę z cebulą .
Tagliatelle z warzywami.
Usmazone warzywa al dente przekładamy na talerz.
Tagliatelle z warzywami.
Wgarnku przygotowujemy sos pomidorowy z prezyprawami.
Tagliatelle z warzywami.
Do gotowego , gestego sosu dodajemy warzywa i mieszamy.