Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z wołowiną i brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tagliatelle z wołowiną i brokułami

Tagliatelle z wołowiną i brokułami

Składniki:

Tagliatelle z wołowiną i brokułami

 

  • 30 dag tagliatelle
  • 40 dag różyczek brokułów, ugotowanych
  • 25 dag polędwicy wołowej, pokrojonej
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • ½ papryczki chili, posiekanej
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z wołowiną i brokułami

Aby przygotować pyszne tagliatelle z wołowiną i brokułami należy mięso zrumienić na oliwie, przyprawić solą i pieprzem. Brokuły ugotować na półmiękko. Na oliwie smażyć papryczkę chili, dodać czosnek, brokuły, mięso, przyprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, wymieszać z mięsem i brokułami.


Tagi:

brokuły