Chupi_in_the_kitchen

Chupi_in_the_kitchen

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Taka włoska sytuacja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka włoska sytuacja. Przynosząc do pracy wywołałam uśmiech, rozczarowanie przyszło później... Dlaczego tak mało?

Taka włoska sytuacja Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Taka włoska sytuacja

 

  • Na sernik:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 250 gram serka Mascarpone
  • 2 żółka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • łyżeczka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki stołowe cukru pudru
  • Opakowanie żelatyny deserowej fix
  • Biszkopty kilka sztuk na spód formy do ciasta ( forma około 24cm )
  • Polewa truskawkowa:
  • Całe opakowanie truskawek mrożonych Hortex
  • 2 łyżki cukru
  • 300ml wrzątku

Sposób przygotowania:

Taka włoska sytuacja
Biszkopty układamy na spód formy, a śmietankę ubijamy na sztywno mikserem. W tym samym czasie na parze rozpuszczamy w miseczce białą czekoladę. Gotową śmietankę mieszamy dokładnie z resztą składników na gładką masę a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Na samym końcu dodajemy przygotowaną według instrukcji na opakowaniu żelatynę. Gotową masę wylewamy do formy na ułożone wcześniej biszkopty i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Podajemy z dipem truskawkowym. Mrożone truskawki Hortexu posypujemy cukrem i dodajemy przegotowaną wodę...całość mieszamy w blenderze i gotowe. Smak czekolady z alpejskiego mleka wymieszany z włoskim serkiem Mascarpone to cud sam w sobie. Polej go truskawkami, a przeskoczysz w inny wymiar.
Taka włoska sytuacja
przygotowanie.truskawki hortexu.zaczynamy