Sposób przygotowania:
Talerz letni rozmaitości
Na płaski talerz rozkładamy porwane liście sałaty,posypujemy pokrojonymi w paski pomidorami suszonymi i mięsem wędzonym z kurczaka.Na wierzch nakładamy pomidory pokrojone w grubą kostkę lub przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.Ogórek surowy i małosolny kroimy w drobna kosteczkę i równomiernie rozkładamy na talerzu.Posypujemy ziarnami słonecznika i porwanymi listkami bazylii. W oddzielnym naczyniu podajemy sos mieszając wszystkie jego składniki.Nakładamy sałatę warstwowo na talerz i polewamy sosem.Świetna sałata jako samodzielna przystawka ale pyszna także do mięs z grilla.Smacznego.
Pyza
mania
Natala1210
Glumanda
Sarenka
Magdusia1312
msewka
Kto mieszka w kraju może kupić wędzone udka w zwykłej Biedronce.Za 2 sztuki zapłaciłam niecałe 6 zł.Suszone pomidory także za 5,99 a w innym markecie te same widziałam za 9,99 zł.Tak więc danie jest lekkie także dla kieszeni.
Paola
siwa12345
Jolanta27
kiwi
reniuś