Sposób przygotowania:
Tani torcik :)
Krem; Margarynę bardzo starannie ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy śmietanę i całość dokładnie mieszamy.
Ciasto; Jaja dość długo ucieramy z cukrem po czym masę łączymy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sodę, dżem (np. wiśniowy) i przyprawę do piernika. Masło roztapiamy i lekko przestudzamy. Jeszcze ciepłe masło dodajemy do ciasta i całość dokładnie ze sobą łączymy. Gotową masę wylewamy do tortownicy (wysmarowanej masłem i oprószonej mąką). Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st.C i pieczemy przez 60 minut. Gotowy placek przecinamy na pół i przekładamy masą. Tort ozdabiamy według uznania np. czekoladą lub cukrem pudrem. Smacznego :)
Ciasto; Jaja dość długo ucieramy z cukrem po czym masę łączymy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sodę, dżem (np. wiśniowy) i przyprawę do piernika. Masło roztapiamy i lekko przestudzamy. Jeszcze ciepłe masło dodajemy do ciasta i całość dokładnie ze sobą łączymy. Gotową masę wylewamy do tortownicy (wysmarowanej masłem i oprószonej mąką). Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st.C i pieczemy przez 60 minut. Gotowy placek przecinamy na pół i przekładamy masą. Tort ozdabiamy według uznania np. czekoladą lub cukrem pudrem. Smacznego :)