Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka, słodka i smaczna tarta z bananami.

Tarta bananowa

Składniki:

Tarta bananowa

 

  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 4 banany
  • łyżeczka cynamonu
  • ¾ szkalnki cukru brązowego
  • 50g masła

 

Sposób przygotowania:

Tarta bananowa
Banany obrać ze skórki i pokroić w plastry. W rondelku rozpuścić cukier oraz masło, gdy się rozpuszczą dodać pokrojone banany i wymieszać je dokładnie z masłem i cukrem, gotować razem ok. 2 min. Wyłożyć banany na foremkę do tarty i wyrównać ich powierzchnię. Posypać cynamonem i przykryć ciastem francuskim, zrobić kilka nakłuć widelcem. Piec ok. 30 min. w temp. 180st. C.

Tagi:

ciasto tarta