Sposób przygotowania:
Tarta biszkoptowa z brzoskwiniami
CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita dodajemy cukier i dalej ubijamy aż cukier będzie dobrze rozpuszczony. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy ( 20cm ) wysmarowanej margaryną i pieczemy ok. 25min / 200C. KREM : Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do mascarpone wymieszanego z cukrem. Mieszamy z płatkami / wiórkami wydrążonymi ze świeżego kokosa. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy upieczone i lekko przestudzone ciasto. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i świeżą mięta lub bazylią. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.