Sposób przygotowania:
Tarta brzoskwiniowa
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyłożyć ciasta do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ponakładać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić,. Krem: Brzoskwinie odcedzić z zalewy i pokroić na plasterki. Zimną kremówkę ubić. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i dodać kremówkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na upieczony spód na kremie poukładać brzoskwinie. Wstawić do lodówki aby masa stężała.
![Tarta brzoskwiniowa Tarta brzoskwiniowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-brzoskwiniowa-310316.jpg)
![Tarta brzoskwiniowa Tarta brzoskwiniowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-brzoskwiniowa-310317.jpg)
![Tarta brzoskwiniowa Tarta brzoskwiniowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-brzoskwiniowa-310318.jpg)
![Tarta brzoskwiniowa Tarta brzoskwiniowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-brzoskwiniowa-310319.jpg)