Sposób przygotowania:
tarta brzoskwiniowa
Mąkę przesiewamy, siekamy z zimna margaryną, następnie dodajemy szczyptę soli i cukier. Na koniec dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Następnie nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopniW tym samym czasie przygotowujemy budyń z tym, że nie z 1,5 szklanki mleka, a nie 2 jak tradycyjnie opakowaniu ale z i obieramy brzoskwinie ze skórki i kroimy w półplasterki. Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy w misce aż do roztarcia masła, kruszonka powinna mieć konsystencję mokrego piasku Kiedy tarta się zezłoci wyjmujemy ją z piekarnika, wylewamy gorący budyń, rozkładamy brzoskwinie, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 15-20 minut (kruszonka ma być złota (żeby tarta się nie przypaliła przez ostatnie 5-10 minut wyłączamy dolną grzałkę piekarnika