milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Tarta cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tarta cytrynowa jest bardzo wykwintnym daniem!

Tarta cytrynowa

Składniki:

Tarta cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Tarta cytrynowa
Mąkę tortową, margarynę mieszamy w mikserze. Później szybko zagniatamy. Ciasto odstawiamy na pół godziny do lodówki. Rozwałkowujemy na grubość pół centymetra i przekładamy do formy. Smarujemy margaryną i nakłuwamywidelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Ucieramy cukier ze skórką i sokiem z cytryn. Ubijamy śmietanę dodając pojedynczo po jednym jajku i żółtku. Do tego wlewamy masę cytrynową. Przekładamy na ciasto i pieczemy przez około 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem.