Sposób przygotowania:
Drożdżowa tarta z pieczarkamiETAP 1:
Zaczyn:
Jedną łyżkę mąki przesypuję do miski, dodaję drożdże, cukier, letnią wodę taką ilość żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
ETAP 2:
Resztę mąki przesiewam do zaczynu, dodaję sól, olej. letnią wodę stopniowo.
Ciasto zagniatam, ma być dobrze wyrobione i nie kleić się.Jeżeli się klei podsypuje mąką, jeżeli jest za gęste dolewam wody. Odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkowuję na cienki placek na stolnicy. Wykładam nim dno tarty. Odstawiam do ponownego wyrośnięcia pod przykrycie. Przed włożeniem do piekarnika nakłuwam dno tarty widelcem.
ETAP 3:
Pieczarki kroję w paski wcześniej je myję.
ETAP 4:
Cebule obieram i drobno kroję w kostkę.Na patelni na oleju przesmażam cebulę, i dodaję pieczarki. Doprawiam solą, pieprzem.Dodaję pokrojone w kotkę tofu. Farsz wykładam na tartę, układam pomidorki i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 30 minut. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.