Sposób przygotowania:
Drożdżowa tarta z pieczarkami
Przesiewam mąkę do miski, robię wgłębienie, wkruszam drożdże , dodaję cukier i troszkę ciepłej wody. Mieszam do konsystencji śmietany, przykrywam miskę ściereczką i pozostawiam na 20 minut. Gdy drożdże podrosną, dodaję sól, olej i tyle ciepłej wody, by dało się zagnieść elastyczne ciasto. Wyrabiam je chwilę i znów odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut.Podsmażam w tym czasie na oleju najpierw cebulę, a potem pieczarki, łączę je i doprawiam solą i pieprzem. W miseczce mieszam dokładnie jogurt z jajkami, lekko solę masę, dodaję pieczarki z cebulą, mieszam.Ciasto zagniatam lekko, rozwałkowuję na cienki placek (3 mm), przykładam formę i odrysowuję nożem kształt dna. Wykładam dno formy ( musi być porządnie natłuszczona np. margaryną). Z pozostałego ciasta rozwałkowuję pasek o szerokości równej wysokości formy, wklejam go na bok formy, dociskając do jej ścianek. masę z pieczarkami, wystające boki z ciasta smaruję mlekiem, ewentualnie posypuję kminkiem, Wlewam do tak przygotowanej formy masę pieczarkową i wstawiam formę do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C na 30 minut(góra-dół), następnie wyłączam dolną grzałkę i piekę jeszcze ok. 20 minut, by ścięła się masa pieczarkowa.