Sposób przygotowania:
Tarta Jablkowa
Jablka obrac, podzielic na cwiartki, usunac nasienie. Pokroic na cienkie plasterki i przelożyc je do niewielkiego rondelka z niewielka iloscia wody, sokiem z cytryny i cukrem. Dusic pod przykryciem przez 5 min na malym ogniu.Jablka odsaczyc i odlozyc do calkowitego wystygniecia.CIASTO:Piekarnik nagrzac do temperatury 160 C. Bialka ubic na sztywna piane.Odlożyc. W osobnej misce utrzec maslo z cukrem pudrem na gladka mase, dodac zoltka dokladnie wymieszac na wolnych obrotach miksera. Ubita piane z bialek przekladac porcjami do masy miksujac na wolnych obrotach do polaczenia sie skladnikow. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac. Ciasto przelożyc do wysmarowanej formy o wymiarach 23 cm, na wierzch ulozyc duszone jablka posypac rodzynkami i wiurkami kokosowymi. Piec 40 minut.Zycze smacznego!