Sposób przygotowania:
Tarta jabłkowa.
Z mąki, margaryny, cukru,żółtka i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Blaszkę do tarty natłuszczamy i posypujemy lekko mąką krupczatką. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na nakładamy na blaszkę. Delikatnie nakłuwamy ciasto widelcem.
Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę i podduszamy w garnku. Dodajemy cynamon, cukier oraz suchą galaretkę, dokładnie mieszamy.
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Ciasto kruche najpierw podpiekamy ok 10 min w 180 stopniach, następnie kładziemy masę z jabłek i pieczemy kolejne 10 min. Na sam koniec nakładamy pianę i pieczemy jeszcze 15 min w temp. 170 stopni.
Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę i podduszamy w garnku. Dodajemy cynamon, cukier oraz suchą galaretkę, dokładnie mieszamy.
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Ciasto kruche najpierw podpiekamy ok 10 min w 180 stopniach, następnie kładziemy masę z jabłek i pieczemy kolejne 10 min. Na sam koniec nakładamy pianę i pieczemy jeszcze 15 min w temp. 170 stopni.