Sposób przygotowania:
Tarta jabłkowa I
Przygotowujemy ciasto: Mąkę pszesiewamy a następnie dokładnie siekamy z masłem,solą i cukrem. Następnie dodajemy serek homogenizowany i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto odkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie 3 jabłka obieramy,kroimy drobno i umieszczamy w gadnku z grubym dnem.Do jabłek dodajemy cukier i dusimy pod przykryciem aż jabłka rozmiękną.Na końcu dodajemy cynamon i dobrze mieszamy.Jabłka odstawiamy do ostygnięcia a następnie miksujemy dokładnie. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty,nakłuwamy ciasto widelcem a następnie wykładamy na nie zmiksowane jabłka. Pozostałe jabłka obieramy,wycinamy gniazda nasienne i kroimy w średniej grubości półplasterki.Pokrojone jabłka układamy na musie jabłkowym. Pieczemy w 200°C przez około 30-40 min.