iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekka tarta jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekka tarta jabłkowa z małą ilością cukru

Lekka tarta jabłkowa

Składniki:

Lekka tarta jabłkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka tarta jabłkowa
Na stolnicy siekamy mąkę z 1/2 kostki masła dodajemy cukier waniliowy i jajko . Siekamy wyrabiamy ciasto. Ciastem wyklejamy formę do tary . Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciasto ma być prawie gotowe. Jabłka obieramy i kroimy .Podsmażamy z cukrem cynamonem i odrobina wody . Gdy jabłka robią się miękkie wykładamy ją na upieczone ciasto. Wkładamy jeszcze na ok 6 min do piekarnika. Po tym czasie wyciągamy i studzimy . Podajemy z lodami