Sposób przygotowania:
Tarta kakaowo-kokosowa
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę oraz posiekać z niecałą kostką tłuszczu na wiórki ostrym nożem. Zsunąć na stosik,zrobić dołek i wbić cztery żółtka oddzielone od białek, dodać cukier, cukier waniliowy, śmietankę 30%, kakao, wiórki kokosowe i szczyptę soli. Zagnieść i wyrabiać rękoma i utoczyć ciasto w kulę. .Zapakować w woreczek foliowy i włożyć do lodówki na półl godziny. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st.C, a blaszkę do tartej natłuścić resztką margaryny. Ciasto wyjąć i rozwałkować,posypując mąką pod spód i wylepić nim blaszkę, zalepiając je na brzegach, aby tarta miała fałdki po upieczeniu. Piec z 25-30 min. pilnując czasu pieczenia lub nastawić minutnik. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i kroić na trójkąty. Ozdobić bitą śmietaną z wisienkami na wierzchu lub masą kajmakową.