Sposób przygotowania:
Tarta kawowo-biszkoptowa
Z masła, mąki, żółtek i cukru przygotuj gładkie i elastyczne ciasto kruche, po czym uformuj z niego kule i wstaw je do lodówki na około 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim wysmarowaną masłem blachę do tart, ciasto po nakłuwaj widelcem i wstaw do pieca nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
Kawę rozpuść w 1 łyżce gorącej wody a czekoladę w kąpieli wodnej, śmietanę ubij na sztywno i połącz z ostudzoną czekoladą i kawą.
Masę kawową wyłóż na upieczony spód i przyłóż namoczonymi w alkoholu biszkoptami, na koniec gotową tarte posyp kakaem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim wysmarowaną masłem blachę do tart, ciasto po nakłuwaj widelcem i wstaw do pieca nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
Kawę rozpuść w 1 łyżce gorącej wody a czekoladę w kąpieli wodnej, śmietanę ubij na sztywno i połącz z ostudzoną czekoladą i kawą.
Masę kawową wyłóż na upieczony spód i przyłóż namoczonymi w alkoholu biszkoptami, na koniec gotową tarte posyp kakaem.