mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Tarta mięsno-warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna tarta mięsno-warzywna. Idealne danie na obiad.

Tarta mięsno-warzywna

Składniki:

Tarta mięsno-warzywna

 

  • 500 g drobiowego mięsa mielonego
  • 1/2 brokułu
  • 3 jajka
  • 75 g groszku
  • 85 g kukurydzy
  • 1/2 papryki czerwonej( ewentualnie żółtej)
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 100 g mozzarelli
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 20 g śmietany 18%
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tarta mięsno-warzywna
Z podanych składników zagnieść ciasto. A następnie schłodzić w lodówce. Dobrze schłodzone ciasto rozwałkować, wykleić nim formę i ponakłuwać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. W tym czasie mięso podsmażyć. Pokrojone marchewki i brokuł ugotować. Paprykę pokroić w paski, por w talarki. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka rozkłócić z solą oraz pieprzem, jogurtem, śmietaną i pokrojoną mozzarellą. Na spód wyłożyć mięso, wszystkie warzywa i sos. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.