Sposób przygotowania:
Tarta monte z truskawkami
Stopić 1/3 kostki masła. Ciasteczka rozkruszyć na miałko i połączyć z roztopionym masłem. Powstałą masą wylepić spód i boki formy do tarty, mocno dociskając. Wstawić do lodówki na ok. 30 min.
Serek mascarpone zmiksować z deserami i wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Włożyć do lodówki. Gorzką czekoladę stopić w kąpieli wodnej z łyżką masła. Wystudzić. Polewę rozprowadzić równomiernie na masie.
Truskawki umyć, dokładnie osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić w plasterki. Ułożyć na polewie czekoladowej. Całość posypać płatkami czekoladowymi.
Włożyć do lodówki na co najmniej 2 godz.
Serek mascarpone zmiksować z deserami i wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Włożyć do lodówki. Gorzką czekoladę stopić w kąpieli wodnej z łyżką masła. Wystudzić. Polewę rozprowadzić równomiernie na masie.
Truskawki umyć, dokładnie osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić w plasterki. Ułożyć na polewie czekoladowej. Całość posypać płatkami czekoladowymi.
Włożyć do lodówki na co najmniej 2 godz.