Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami i budyniemPrzygotowanie tarty
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i mąkę razem z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyłożyć formę na tartę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ciasto ponakłuwać widelcem. Wstawić na 10- 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjąć i wystudzić.
Przygotowanie budyniu
Budyń ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu. Przełożyć na ciasto.
Zakończenie ciasta
Truskawki, umyć i pokroić na cząstki. Powkładać w jeszcze ciepły budyń. Tartę ostudzić. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylać na truskawki.