Sposób przygotowania:
Czekoladowa tarta z truskawkami i masą budyniową
Wsypujemy mąkę do misy. Dodajemy cukier i żółtka. Margarynę kroimy drobno i dodajemy. Kakao dodajemy na samym końcu. Włączamy mikser na najmniejszych obrotach aby połączyły się składniki. Schładzamy wyrobione ciasto na godzinę do lodówki Wałkujemy ciacho , przekładamy do formy włożonej papierem , zakrywamy papierem i , dociskamy,. Pieczemy 25 minut w180 stopniach studzimy. Budyń rozrabiamy w 300 ml mleka i 300 ml gotujemy , trakcie gotowania dodajemy margarynę , rozpuszcza się i teraz dodajemy rozmieszany budyń. Kiedy stężeje przekładamy masę na ostudzoną tarte. Kroimy truskawki na połowę i kładziemy na budyń. Galaretki rozrabiamy w 600 ml wody i stężała wylewamy na truskawki. Do lodówki po 2 godzinach można jeść .