sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Tarta morelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny i bardzo szybki przepis na ciasto

Tarta morelowa

Składniki:

Tarta morelowa

 

  • składniki:
  • 200 g gotowego ciasta francuskiego (płat)
  • 2 puszki moreli
  • 2 budynie śmietankowe
  • 800 ml mleka
  • 100 g cukru

 

Sposób przygotowania:

Tarta morelowa
Ciasto rozwijamy a rogi zawijamy do środka. Morele wyjmujemy i odsączamy. Formę do pieczenia wykładamy pergaminem i wykładamy ciastem. Budyń robimy według opisu na opakowaniu. Gotowy budyń studzimy i następnie wylewamy na ciasto. Na budyń układamy morele. Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni C około 25 minut. Możesz podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Tagi:

ciasto tarta