slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Tarta na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną tartę. Zrobiłam ją na gotowym cieście francuskim. Polecam na ciepłą kolację lub obiad.

Tarta na cieście francuskim

Składniki:

Tarta na cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Tarta na cieście francuskim
Wyjmujemy ciasto francuskie z opakowania i wylepiamy nim formę do tarty. Wystające poza formę ciasto zawijamy do środka tworząc grubszy rant ciasta.

Pora kroimy drobno i paprykę w kostkę, przekładamy do miseczki. Ser kroimy bardzo drobno i dokładamy do składników na farsz. Na koniec kroimy parówki w cienkie plasterki i przekładamy do miseczki.

Mieszamy ze sobą składniki farszu do tarty i posypujemy nim ciasto. Do słoiczka wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy. Mieszamy dokładnie i polewamy górę tarty.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy tartę przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego