Sposób przygotowania:
Tarta z rydzami cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Mąkę przesiać dodać margarynę pokrojoną w kawałki, oliwę, jajka, sól i wymieszać łyżką.
Następnie wyrobić ciasto rękoma i włożyć do lodówki na godzinę owinięte w folię spożywczą. Wyjąć i rozwałkować, przełożyć do foremki na tarte. Wstawić do piekarnika i podpiec wcześniej ponakłuwać ciasto widelcem.
Ułożyć podsmażone rydze na tłuszczu z cebulką i grillowaną cukinię. Ułożyć pomidorki koktajlowe i zalać sosem z jajek i śmietany. Posypać startym serem mozzarella i wstawić do piekarnika na 20 minut, piec w 200 stopniach.
Ciepłe pokroić i można polać ketchupem.
Następnie wyrobić ciasto rękoma i włożyć do lodówki na godzinę owinięte w folię spożywczą. Wyjąć i rozwałkować, przełożyć do foremki na tarte. Wstawić do piekarnika i podpiec wcześniej ponakłuwać ciasto widelcem.
Ułożyć podsmażone rydze na tłuszczu z cebulką i grillowaną cukinię. Ułożyć pomidorki koktajlowe i zalać sosem z jajek i śmietany. Posypać startym serem mozzarella i wstawić do piekarnika na 20 minut, piec w 200 stopniach.
Ciepłe pokroić i można polać ketchupem.