Sposób przygotowania:
Tarta na słodko z cukinią
Na stolnicy wymieszać mąkę z solą i cukrem. Dodać margaryne i posiekac dokładnie nożem. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Ciasto uformować w kule owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę. Wstawić do piekarnika i podpiec ok 15 minut w rozgrzanym do 200 C piekarniku. Aby ciasto nie wyrosło nakłuć widelcem. Przygotować farsz. Wymieszać dokładnie jogurt z cukrami, Dodać sokz cytryny, jajka mąkę. Na podpieczonym cieście ułożyć osączoną cukinię i zalać masą. Wstawić do piekarnika i piec ok 20-30 minut na 180 C aż wierzch ładnie się zarumieni.