Sposób przygotowania:
Tarta na słodko z kremem i winogronem
Cukier, mąkę, jajko i masło wrzucamy do miski. Masło najlepiej żeby było miękkie i posiekane trochę, aby lepiej ucierała się masa. ( zdj 1). Urobione ciasto wkładamy na ok 30-40 min do zamrażalnika. W między czasie można zrobić krem. Śmietankę 30% należy ubić na sztywno a następnie dodać łyżkę cukru pudru i dalej miksować ok 2 minut. Później, należy mikserem rozmieszać nieco serek śmietankowy a następnie dodawać do niego pomału po łyżce ubitą śmietanę z cukrem pudrem i miksować ok 5 min na jednolitą masę i chowamy do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok 1-1,5 cm i wyłożyć nim foremkę do tarty i po nakłuwać widelcem. ( zdj2) . Ciasto wstawić do piekarnika na ok 15 min w temp 180 st. ( ja swoją za krótko trzymałam, dlatego nie zrumieniła się cała-) Ciasto odkładamy do ostygnięcia. Gdy ciasto będzie już zimne, można wyłożyć je kremem i owocami. ( zdj 3,4). Po tym, ciasto należy schłodzić w lodówce, a w miedzy czasie galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Zimną galaretkę zalać ciasto ale uważać aby się nie wylała z foremki. Następnie dobrze ją schłodzić aby galaretka się stężała. SMACZNEGO !!