Sposób przygotowania:
Tarta orzechowo-jogurtowa z gruszkami
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, cukier puder, żółtko i sól, zagnieść jednolite ciasto.
Wylepić dno i boki prostokątnej tarty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C, piec ok. 15 minut. Ostudzić.
Gruszki obrać, przekroić na połówki, wydrążyć środki, lekko nadciąć po całości.
Do jogurtu dodać mielone orzechy, cukier i mąkę ziemniaczaną, wylać na podpieczony spód. Na wierzch ułożyć przygotowane gruszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 minut. Ostudzić.
Wylepić dno i boki prostokątnej tarty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C, piec ok. 15 minut. Ostudzić.
Gruszki obrać, przekroić na połówki, wydrążyć środki, lekko nadciąć po całości.
Do jogurtu dodać mielone orzechy, cukier i mąkę ziemniaczaną, wylać na podpieczony spód. Na wierzch ułożyć przygotowane gruszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 minut. Ostudzić.
Jagodowa
SylaUla
Marika-