Sposób przygotowania:
Czekoladowo-korzenna tarta z gruszkami
Ciasto: Mąkę pszenną przesiewam na stolnicę dodaję szczyptę soli,wsypuję cukier,zagniatam z jajkiem i margaryną ciasto kruche.kręcam w woreczek foliowy i wkładam na 30 minut do lodówki. Gruszki obieram,kroje na kawałeczki skarpiam sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Nadzienie: Śmietankę kremówke podgrzewam -nie gotuję w rondelku dodaję kawałki połamanej gorzkiej czekolady i mieszam aż do połączenia,odstawiam do wystudzenia.następnie do masy czekoladowej wsypuję przyprawę do piernika dodaję puder i cukier waniliowy ,miksuję mikserem około 3 minut.
Schłodzonym ciastem wylepiam natłuszczona formę do tarty o średnicy 27cm spód i boki,rozkładam gruszki i zalewam masą czekoladową .wstawiam do piekrnika i piekę w temp 180*c przez 40 minut. Gotowe ciasto wyjmuję studzę.
Dekoracja: Schłodzoną śmietankę ubijam z usztywniaczem i cukrem pudrem trzcinowym dekoruję i posypuję perełkami cukrowymi. Smacznego!
Nadzienie: Śmietankę kremówke podgrzewam -nie gotuję w rondelku dodaję kawałki połamanej gorzkiej czekolady i mieszam aż do połączenia,odstawiam do wystudzenia.następnie do masy czekoladowej wsypuję przyprawę do piernika dodaję puder i cukier waniliowy ,miksuję mikserem około 3 minut.
Schłodzonym ciastem wylepiam natłuszczona formę do tarty o średnicy 27cm spód i boki,rozkładam gruszki i zalewam masą czekoladową .wstawiam do piekrnika i piekę w temp 180*c przez 40 minut. Gotowe ciasto wyjmuję studzę.
Dekoracja: Schłodzoną śmietankę ubijam z usztywniaczem i cukrem pudrem trzcinowym dekoruję i posypuję perełkami cukrowymi. Smacznego!
Ewa
2milutka
Dziękuję..:)
edytaha
2milutka
pewnie ,jeszcze mam...:)
edytaha
Agatko, to zapakuj proszę i wyślij, bo mnie choróbsko przykuło do łóżka i nie ruszam się z domu...
2milutka
uuu:( u mnie też choróbska panoszą się dzieci chore:( Zdrowiej!
edytaha
Dzięki :) staram się jak mogę :)