Sposób przygotowania:
Czekoladowa tarta z gruszkami
1. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folią aluminiową i włożyć na 1/2 godz do lodówki. Następnie wylepić dno formy na tartę o śr.27cm i nakłuć widelcem. Piec ok. 20 min w temp. 190st. 2. Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Zagotować wraz z kompotem z jabłek i ostudzić. Gruszki wyjąć, odcedzić. Kompot zmieszać z żółtkami oraz mąką ziemniaczaną. Mleko zagotować z czekoladą i cukrem, wlać kopmot, zagotować. Ciepłą masę wylać na podpieczony spód. Promieniście ułożyć cząstki gruszek. Piec ok. 20 min w temp. 180st.
Cukiereczek13
jaNina
iziona
Tit
czekoladka_m
msewka
anemon
Natala1210
zielonemartini
Zrobiłam ją dziś i tak posmakowało rodzince, że zostały tylko 2 kawałeczki:)
Super!!!!!!!! :)
czekoladka_m