Sposób przygotowania:
Prosta tarta z owocami i kremem budyniowym
1. Ciasto: Wszystkie składniki krótko wyrobić rękami. Ciasto uformować w kulę i owinąć w folię spożywczą. Schłodzić w zamrażalniku około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i odwinąć z folii. Rozwałkować na wymiary tarty ( średnica 26 cm.) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wykleić ciastem formę. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia oraz fasolę. Piec w 180 st.C około 15 minut. Ostudzić. Zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze 10 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 2. Krem: 350 ml. Mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budyń i aromat. Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać ostudzony budyń (partiami) cały czas miksując (ma powstać puszysty i jednolity krem) Tak przygotowany wyłożyć na ostudzony spód ciasta, wyrównać szpatułką. 3. Na kremie ułożyć owoce. Smacznego!