Sposób przygotowania:
Tarta pomarańczowo-cytrynowa
Ze składników zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować je cienko na stolnicy i wylepić blaszkę o średnicy ok. 30 cm. Ponakłuwać widelcem. Nakryć folią aluminiową. Na folie poukładać groch lub fasolę (to sprawia, iż ciasto ładnie wygląda) i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut.
Następnie przygotować nadzienie.W tym celu do rondla włożyć jajka, masło, cukier. Składniki podgrzać,aż rozpuści się cukier.Następnie dodać skórkę z cytryny i soki z cytrusów.Gotować do momentu aż masa zacznie gęstnieć. Wtedy wylać ją na ciasto. Tartę piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu posypać tartę cukrem pudrem.
Następnie przygotować nadzienie.W tym celu do rondla włożyć jajka, masło, cukier. Składniki podgrzać,aż rozpuści się cukier.Następnie dodać skórkę z cytryny i soki z cytrusów.Gotować do momentu aż masa zacznie gęstnieć. Wtedy wylać ją na ciasto. Tartę piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu posypać tartę cukrem pudrem.