Sposób przygotowania:
Tarta potrójnie czekoladowa
Mąkę, kakao i sól przesiać. Dodać pokrojone w kawałki masło i posiekać. Dodać żółtka, śmietanę, cukier puder i roztopioną czekoladę. Posiekać i zagnieść ciasto, następnie delikatnie rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką formę o średnicy 26 cm. Ciasto docisnąć do dna i boków formy, po czym przykryć pergaminem i wysypać grochem. Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 15 minut, następnie zdjąć pergamin z grochem i piec kolejne 10 minut. Ostudzić. W kąpieli wodnej podgrzać kremówkę. Dodać kawałki czekolady i delikatnie mieszać, dopóki się nie rozpuści. Wlać likier, dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać, po czym wylać masę na ciasto i ostudzić. Czekoladę mleczną i deserową rozpuścić w dwóch oddzielnych naczyniach, do każdego dodając po 2 łyżki kremówki. Wylać na wierzch tarty i za pomocą widelca lub wykałaczki stworzyć marmurkowy wzór. Pozostawić w lodówce na całą noc.